Vremenska napoved

Sreda, 22.8.2018 ob 9h

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes bo sončno. Popoldne in zvečer je možna kakšna ploha ali nevihta. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 34 °C.

Jutri bo dokaj sončno, popoldne in zvečer bodo nastale posamezne plohe in nevihte, ki se lahko zavlečejo tudi v noč. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 27 do 34 °C.

OBETI

V petek bo sprva dokaj sončno, čez dan pa bo vse več spremenljive oblačnosti. Predvsem popoldne in zvečer bodo nastajale nevihte, ki se bodo zavlekle v noč. V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Vročina bo popustila.

VREMENSKA SLIKA

Nad večjim delom Evrope je pri tleh območje visokega zračnega tlaka. Nad Atlantikom in Britanskim otočjem nastaja nova vremenska fronta, nad osrednjim Sredozemljem pa se zadržuje višinsko jedro hladnega zraka. Ob šibkem vzhodnem vetru nad naše kraje priteka dokaj suh in topel zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Prevladovalo bo sončno vreme. Popoldne bo nad Alpami in v notranjosti Hrvaške nastalo nekaj ploh in neviht.

Jutri zjutraj in dopoldne bo povečini sončno. Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo posamezne plohe in nevihte. Ob Jadranu bo večinoma sončno in suho.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2018-08-22 08:47