Vremenska napoved

Torek, 18.12.2018 ob 16h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči in zjutraj bo pretežno jasno, po nižinah v notranjosti bo nastala megla ali nizka oblačnost. Jutri čez dan se bo od zahoda pooblačilo.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči in zjutraj bo pretežno jasno, po nižinah v notranjosti bo znova nastala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -2, ob morju malo nad 0 °C.

Jutri bo sprva delno jasno, po nižinah v notranjosti bo večji del dneva vztrajala megla ali nizka oblačnost. Čez dan se bo od zahoda postopno pooblačilo. Najvišje dnevne v krajih z dolgotrajnejšo meglo okoli 0, drugod od 2 do 5, ob morju okoli 8 °C.

OBETI

V četrtek bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše na jugozahodu. Po nižinah v notranjosti bo deloma deževalo deloma snežilo, na začetku bo možna tudi poledica. V petek bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter.

VREMENSKA SLIKA

Nad srednjo in severno Evropo ter nad zahodnim Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje priteka od severozahoda nekoliko toplejši in bolj suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči in zjutraj bo v krajih zahodno od nas pretežno jasno, drugje se bo po nižinah zadrževala megla ali nizka oblačnost.

Jutri se bo zahoda pooblačilo. Po nižinah v notranjosti se bo večji del dneva zadrževala megla ali nizka oblačnost.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2018-12-18 16:08