Vremenska napoved

Torek, 28.3.2023 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Zvečer bo še jasno, ponoči se bo oblačnost povečala. Jutri bo zmerno, na vzhodu ponekod pretežno oblačno, pihal bo jugozahodnik.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči se bo oblačnost povečala. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 1, ob morju okoli 4 °C.

V sredo bo zmerno, občasno ponekod pretežno oblačno, več sonca bo v zahodni polovici Slovenije. Zjutraj bo ponekod še možna slana. Čez dan bo v zahodni in osrednji Sloveniji zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16 °C.

OBETI

V četrtek bo pretežno oblačno, več sonca bo na vzhodu. Predvsem v hribovitih krajih na zahodu bodo možne manjše krajevne padavine. V petek in soboto kaže na spremenljivo do pretežno oblačno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami, v soboto tudi nevihtami. Pihal bo jugozahodnik.

VREMENSKA SLIKA

Nad srednjo Evropo in Sredozemljem se nahaja območje visokega zračnega tlaka, nad vzhodno Evropo se zadržuje ciklon. Nad naše kraje z okrepljenim severnim vetrom doteka hladen in suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Zvečer bo delno jasno, ponoči pa se bo oblačnost od severa povečala. V Kvarnerju bo zapihal jugo.

V sredo bo v krajih zahodno od nas in ob morju, dokaj sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Ponekod bo zapihal jugozahodnik, ob Jadranu jugo.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2023-03-28 18:07