Vremenska napoved

Nedelja, 3.12.2023 ob 11h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Popoldne bo povečini sončno. Jutri bo sprva jasno z meglenim jutrom po nižinah. Dopoldne pooblačitev od zahoda.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo povečini sončno, po nekaterih nižinah pa se bo zadrževala nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo postopno slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 5, ob morju okoli 9 °C.

Jutri bo sprva precej jasno. Po nižinah bo zjutraj in dopoldne megleno. Dopoldne bo od zahoda oblačnost naraščala. V noči na torek bodo na zahodu občasne rahle padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -4, v alpskih dolinah ter nekaterih mraziščih okoli -12, ob morju okoli -2, najvišje dnevne od -1 do 2, na Primorskem okoli 7 °C.

OBETI

V torek bo oblačno, dopoldne bodo občasne padavine predvsem v zahodni polovici Slovenije, ki se bodo čez dan razširile proti vzhodu. Po nižinah bo sprva deževalo, v noči na sredo pa se bo meja sneženja v notranjosti spustila do nižin.

V sredo bo oblačno. V notranjosti bodo še rahle padavine, ki bodo postopno slabele in od zahoda ponehale. Povečini bo snežilo do nižin. Na Primorskem bo zapihala burja.

VREMENSKA SLIKA

Od jugozahoda se je nad srednjo Evropo razširilo območje visokega zračnega tlaka. Ciklon z vremensko fronto je nad vzhodno Evropo. Z vetrovi severnih smeri v višinah k nam doteka hladen in suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo precej jasno. Nekaj povečane oblačnosti bo v notranjosti Hrvaške. V Kvarnerju bo pihala zmerna do močna burja.

Jutri bo sprva precej jasno, čez dan bo oblačnost naraščala v vseh sosednjih pokrajinah. Na zahodu bodo zvečer občasne rahle padavine.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2023-12-03 11:07