Vremenska napoved

Torek, 29.11.2022 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči in jutri bo oblačno. Jutri bodo rahle padavine. Na Primorskem bo pihala burja, drugod severovzhodni veter.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči bo oblačno, predvsem na jugovzhodu se bodo začele pojavljati rahle padavine. Burja na Primorskem se bo še nekoliko okrepila. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 3, v alpskih dolinah do -3, na Primorskem okoli 5 °C.

V sredo bo v zahodni Sloveniji deloma jasno, drugod bo oblačno. Predvsem v južnih in vzhodnih krajih bodo občasno rahle padavine, po nižinah večinoma rahel dež. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna, v Vipavski dolini močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 °C.

OPOZORILO

Od torka zvečer do četrtka popoldne bodo najmočnejši sunki burje v Vipavski dolini lahko dosegali hitrost okoli 100 km/h.

OBETI

V četrtek, petek in v soboto bo oblačno. Predvsem v notranjosti Slovenije bodo občasno padavine, po nižinah deloma dež, deloma sneg. Na Primorskem bo še pihala burja.

VREMENSKA SLIKA

Nad severovzhodno Evropo je obsežno območje visokega zračnega tlaka, nad južnim Sredozemljem pa je ciklonsko območje. Od vzhoda priteka k nam razmeroma hladen in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči bo pretežno oblačno, na severu Hrvaške bodo že rahle padavine. Ob severnem Jadranu se bo krepila burja.

V sredo bo oblačno. V sosednjih pokrajinah Hrvaške, Madžarske in Avstrije bodo občasno rahle padavine. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna, pod Velebitom močna burja.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2022-11-29 17:31