Vremenska napoved

Nedelja, 14.4.2024 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči in jutri bo precej jasno, pihal bo jugozahodnik.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči bo pretežno jasno, ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14 °C.

V ponedeljek bo precej jasno z občasno koprenasto oblačnostjo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Popoldne se bo na severozahodu oblačnost povečala. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26 °C.

OBETI

V torek zjutraj bo v severnih krajih začelo deževati. Čez dan se bodo padavine postopno širile proti jugu in popoldne zajele vso Slovenijo. Vmes bodo tudi nevihte. Hladilo se bo, zapihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem burja. Meja sneženja se bo popoldne spustila do nadmorske višine okoli 700 m, zvečer in v noči na sredo pa ponekod v osrednji Sloveniji še niže.

V sredo in v četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno in dokaj hladno, nastalo bo nekaj popoldanskih ploh ali neviht.

VREMENSKA SLIKA

Nad južno polovico Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Frontalne motnje potujejo proti vzhodu prek severnega dela srednje Evrope. K nam od zahoda doteka zelo topel in suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči bo pretežno jasno, ponekod bo pihal južni ali jugozahodni veter.

V ponedeljek bo povečini sončno z občasno koprenasto oblačnostjo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Popoldne se bo na območju Alp postopno pooblačilo.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2024-04-14 17:35